E-commerce

Sinds 2007 werken wij in deze enerverende sector. Wij hebben alles meegemaakt; hoe je het wel en hoe je het niet moet doen. Wij bieden een aantal diensten aan welke direct inhaken op de latente behoeften vanuit de markt. Dit geldt voor zowel de B2B als B2C markt.

Wat is E-commerce?

Deze vraag krijg ik vaak voorgeschoteld wanneer vrienden of familie vragen wat ik nou eigenlijk doe. Niemand snapt het maar iedereen gebruikt het. E-commerce is de afkorting van electronic commerce, en in de basis betekent dit niets anders dan iets verkopen op een elektronische manier. Via internet of een app bijvoorbeeld.

De geschiedenis van E-commerce.

In de jaren ’70 is een voorloper van het hedendaagse internet gelanceerd, dit ten behoeve van de bankwereld. Door middel van het “intranet” konden banken snel en op een veilige manier gegevens met elkaar uitwisselen. Nu bijna 50 jaar later is het internet een primaire levensbehoefte. Ik gebruik vaak een vraag om de huidige staat van het internet te visualiseren: reis je weleens met het openbaar vervoer? Kijk maar eens om je heen.

Wat zijn de voordelen van E-commerce?

  • Je kunt E-commerce platform overal managen.
  • Een webshop heeft geen openingstijden, 365 dgn 24-7.
  • E-commerce is efficient door de lage overhead kosten.
  • Je kunt gemakkelijk testen of iets werkt. (Lean start-up methode)
  • Je hebt weinig startkapitaal nodig om te kunnen starten.