wie zijn wij?

E-commerce professionals,
met een gedeelde passie.

Sinds 2007 bouwen wij aan een netwerk van gedreven professionals met een trackrecord in E-commerce en Digital Marketing. Ons doel? Het delen van onze kennis om daarmee onze eigen kennis te vergroten. Daarmee zien wij 365-e als een verbindende factor. Dus ben je op zoek naar een organisatie met kennis, netwerk en de juiste energie? Neem dan contact met ons. Ons team?

Ik ben Joël Groen,
E-commerce Manager
bij Body&Fit.

In 2006 ben ik samen met NF Media gestart met het bouwen van een eigen website voor mijn Tennisschool. Vanuit een partnership met de grootste (online) Tennisshop van Europa ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met een Internationale B2B/B2C (E-commerce) omgeving. Als Account Manager gestart en al snel doorgegroeid naar de functie van Sales & Marketing Manager. In deze rol was ik verantwoordelijk voor de (Digitale) positionering van www.TennisPlanet.nl

Daarna ben ik binnen TennisPlanet International BV doorgegroeid als Country Manager voor Nederland en Duitsland.

Na 7 jaar TennisPlanet ben ik samen met een aantal collega’s volledig voor mijzelf gestart. Meer weten over wie ik ben en wat ik heb gedaan?

Bekijk mijn LinkedIn profiel. Klik hier.

 

 

 

Wat is E-commerce
nou eigenlijk?

Deze vraag krijg ik vaak voorgeschoteld wanneer vrienden of familie vragen wat ik nou eigenlijk doe. Niemand snapt het maar bijna iedereen komt er dagelijks mee in aanraking. Ik ben van mening dat E-commerce veel meer is dan een online shop. Of je nou een verzekeraar bent, autohandelaar of vakantie aanbieder…. je verkoopt iets online.

Als wij Wikipedia moeten geloven dan is E-commerce de afkorting van electronic commerce, en in de basis betekent dit niets anders dan iets verkopen op een elektronische manier. Via internet of een app bijvoorbeeld.

De geschiedenis
van E-commerce?

In de jaren ’70 is een voorloper van het hedendaagse internet gelanceerd, dit ten behoeve van de bankwereld. Door middel van het “intranet” konden banken snel en op een veilige manier gegevens met elkaar uitwisselen. Nu bijna 50 jaar later is het internet een primaire levensbehoefte. Ik gebruik vaak een vraag om de huidige staat van het internet te visualiseren: reis je weleens met het openbaar vervoer? Kijk maar eens om je heen.

Voordelen en nadelen van de digitalisering?

– Je kunt E-commerce platform overal managen.
– Een webshop heeft geen openingstijden, 365 dgn 24-7.
– E-commerce is efficient door de lage overhead kosten.
– Je kunt gemakkelijk testen of iets werkt. (Lean start-up
methode)
– Je hebt weinig startkapitaal nodig om te kunnen starten.

 

Wil je meer weten over E-commerce? ik ben erg druk maar kan altijd tijd maken voor een kop koffie of een goed glas wijn…