Online Marketing Trends 2017

Met welke Online Marketing Trends en ontwikkelingen krijgen wij dagelijks te maken? Omdat wij dagelijks met Online Marketing bezig zijn vallen bepaalde zaken minder snel op. Echter wij herkennen hierdoor natuurlijk wel sneller bepaalde trends. Het is wel goed om te vermelden dat de B2C trends afwijken van de ontwikkelingen en trends welke wij tegenkomen in de B2B sector. Er zijn echter raakvlakken, wij gaan hier in op de generieke ontwikkelingen in de E-commerce en Online Marketing. Waar moet jij als ondernemer rekening mee houden de komende maanden?

-> Marketing Automation Software:

Wat is Marketing Automation? Je gebruikt hier altijd een tool of software voor. In sommige software welke jij als ondernemer gebruikt zit al Automation software ingebouwd. Denk hierbij aan Mailchimp en Google Adwords. Echter wij kunnen veel verder gaan dan dat. Uiteindelijk is het doel om leads en dus bezoekers te gaan herkennen waardoor je hen kunt ondersteunen of verleiden in het aankoopproces.

-> Voice search versus de #0 position in Google:

Wat zijn de trends op het gebied van zoekmachine optimalisatie? Wij zien veel potentie in Voice search maar zoals je wellicht al weet zien wij dit in de praktijk nog niet heel erg veel terug. Het is wel iets om rekening mee te houden. Hoe kun je, je bedrijf hier dan toch op voorbereiden? Wat vraagt men aan Google? Het antwoord op deze vragen zien wij in een featured snippet terugkomen. De zogeheten #0 posities in Google hebben een prominente plaats en geven vaak een antwoord op een vraag.

Een voorbeeld van een featured snippet of #positie in Google:

#0 positie Google

 

 

-> Mobile first of een Mobile only wereld?

Overal om ons heen zie je deze ontwikkeling terug maar ook de zoekmachines spelen hierop in met bijvoorbeeld “local search” waarbij de zoekresultaten zich aanpassen aan de locatie waar gezocht wordt. Zoeken wij bijvoorbeeld op Online Marketing Dokkum dan krijgen wij van Google meteen de suggestie om de website van 365-e te bezoeken.

 

-> Video, YouTube of Virtual Reality?

Video content staat al een aantal jaar op onze lijstjes. Met de komst van betaalbare VR software welke deels op mobile gebruikt kan worden zal dit volgend jaar bizarre vormen aan gaan nemen.