Omnichannel E-commerce

Omnichannel E-commerce

Wat is Omnichannel?

Omnichannel verkopen betekent kortweg dat je via meerdere kanalen verkoopt. Je integreert je fysieke winkel met je online shop. Door de diverse kanalen met elkaar te koppelen biedt je, je klanten een optimale shopping experience aan. Je koppelt het hart van je winkels aan elkaar en werkt vanuit 1 ERP of 1 beheer systeem. De klant kan dus in de winkel shoppen op je E-commerce platform en/of vanaf de bank door je winkel lopen. Alles sluit hierbij naadloos op elkaar aan en klant merkt niets.

Wat is cross channel verkopen?

Het is goed om te kijken naar andere opties of een andere strategie, als je bijvoorbeeld technisch nog niet in staat bent om 100% over te schakelen op Omnichannel kun je ervoor kiezen om vanuit je eigen huisstijl op diverse kanalen te gaan verkopen. Denk hierbij aan;

  • Customer support of cold calling, dus de telefoon als Sales channel inzetten
  • Email marketing waarbij de klant vanuit de mail kan kopen, bestellen of aanvragen.
  • Online shops met fysieke afhaallocaties die niet perse fungeren als winkel. (CoolBlue)

Omnichannel vs. Multichannel?

Wat is het verschil? Bij Omnichannel is alles met elkaar gekoppeld, bij Multichannel niet. Denk hierbij aan een shop in shop structuur, of verkoop via kanalen zoals beslist.nl, Ebay, Amazon en Marktplaats. Jij biedt jouw producten overal aan tegen de prijs die aansluit bij de doelgroep. Het kan dus voorkomen dat de prijs voor een specifiek product hoger of lager is op een platform.