Amazon seller account openen

Een Amazon Seller Account openen kan best wel een dingetje zijn weten wij uit ervaring. Het begint met de keuze tussen een Seller en Vendor account. Wij hebben een handige checklist gemaakt voor het openen van een Amazon Seller Account:

Amazon Seller Account Checklist:

Hieronder vinden je de basis informatie welke je nodig hebt om een account te openen. Klik hier om direct naar de Amazon Seller Central Website te gaan waar je een account aan kunt maken.

1. Business Informatie.

Naam, adres en overige KVK informatie.

2. Email Adres. [TIP]

Creëer een nieuwe e-mail adres, neem bijvoorbeeld Amazon@_______.com dan kun je de verschillende Marketplaces goed gescheiden houden.

3. Business Credit Card.

Zorg voor een geldige Credit Card met…. credit. Gebruik je zakelijke Credit Card welke is gekoppeld aan je zakelijke rekening en adres. Er wordt maandelijks $39,99 van je openstaande balans afgetrokken mocht je niets hebben verkocht dan wordt dit ingehouden als fee.

4. Zakelijk of mobiel telefoonnummer.

Let op dit nummer is belangrijk, ook voor de 2 step verification. Er kan slechts een beperkt aantal telefoonnummers aan een account worden gekoppeld.

5. BTW nummer.

Verkopen op Amazon betekent dat je ook BTW moet gaan betalen. Dit wordt nog wel eens vergeten.

6. Beneficial owners.

Wie zit er achter je business? In sommige gevallen is een uittreksel van de Kamer van Koophandel niet voldoende en moet je bewijzen wie je bent of wie uiteindelijk de belanghebbenden zijn.

7. Paspoorten en bewijs van adres

Wie gaat er allemaal binnen het Amazon Seller Account werken? Zorg ervoor dat je van iedereen een kopie van het paspoort hebt in combinatie met een bewijs van het thuisadres.